.
به گزارش پویا اندام به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه کپنهاگ در پژوهشی جدید تأثیرات ورزش کردن در زمانهای مختلف را مورد بررسی قرار دادهاند.این محققان با بررسی روی موشهای آزمایشگاهی دریافتند که ورزش صبحگاهی منجر به افزایش پاسخ متابولیکی در ماهیچههای اسکلتی میشود.
این در حالی است که ورزش کردن در ادامه روز یعنی در عصر، مصرف انرژی را برای مدتی طولانیتر افزایش میدهد.
همه میدانیم که ساعت زیستی چهقدر برای سلامتی ما حائز اهمیت است.به عنوان مثال، خواب خیلی کم میتواند عواقب بدی روی سلامتی ما بگذارد.
در این پژوهش جدید محققان دانشگاه "کپنهاگ" با همکاری محققان دانشگاه " کالیفرنیا در ارواین" دریافتهاند که تأثیرات ورزش وابسته به زمان انجام آن متفاوت است.
این تأثیرات متفاوت هم توسط ساعت زیستی بدن کنترل میشود. ورزش صبحگاهی برنامههای ژنی در سلولهای ماهیچهای را تحت تأثیر قرار میدهد و این سلولهای ماهیچهای را مؤثرتر کرده و قادر میسازد که قند و چربی بیشتری بسوزانند؛ بنابراین این نوع ورزش کردن برای افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت نوع ۲ مفیدتر است.
ورزش عصرگاهی هم مصرف انرژی در سراسر بدن را برای مدت زمانی طولانی، افزایش میدهد.
با توجه به تأثیرات گوناگون ورزش کردن در این دو ساعت مختلف از شبانهروز، محققان ترجیحی میان این دو قائل نشدند.نتایج این پژوهش در مجله "Cell Metabolism" انتشار خواهد یافت.
.
به گزارش پویا اندام به نقل از ایسنا، علاوه بر نوع مواد غذایی مصرفی، سرعت خوردن نیز میتواند تاثیر بسزایی بر میزان افزایش یا کاهش وزن داشته باشد.
گروهی از متخصصان علوم تغذیه در ژاپن به مطالعه روی ۱۰۸۳ فرد بزرگسال برای مدت پنج سال پرداختند. این افراد بر اساس سرعت غذا خوردن (کُند، عادی و سریع) به سه گروه تقسیم شدند. همچنین از آنان درخواست شد در شروع مطالعه به پرسشهایی در مورد رژیم غذایی، برنامه ورزشی و سابقه پزشکی پاسخ دهند.
هیچ یک از این افراد در آغاز آزمایشها به سندرمهای متابولیک از جمله چاقی شکمی، سطح پایین کلسترول خوب، تریگلیسیرید بالا، فشار خون و قند خون بالا مبتلا نبودند.
متخصصان ژاپنی مشاهده کردند که پس از گذشت پنج سال ۸۴ نفر از این افراد به سندروم متابولیک دچار شدند و سرعت غذا خوردن در ابتلای آنان به این بیماری موثر بوده است.
بنابراین گزارش افرادی که تند و سریع غذا میخوردند ۸۹ درصد بیشتر از دو گروه دیگر با احتمال ابتلا به سندرم متابولیک مواجه بودند. همچنین تنها در ۲.۳ درصد از افرادی که آهسته غذا میخوردند این سندرم تشخیص داده شد.
این متخصصان همچنین افزودند: افرادی که سریع غذا میخورند نسبت به دیگران، سایز دور کمر بزرگتر و قند خون بالاتری داشته و احتمال اینکه دچار اضافه وزن شوند بیشتر است.
به گزارش نشریه تایمز آو ایندیا، به گفته متخصصان تند غذا خوردن باعث میشود بدن فرصتی برای ارسال سیگنالی مبنی بر احساس سیری نداشته باشد.
.
به گزارش پویا اندام به نقل از آرمان، بیشک کاهش مصرف قند کار سادهای نیست چون این ماده در ترکیب تمام کیکها، نان، غذاهای آماده و... وجود دارد، اما کاهش مصرف این خوراکیها تغییرات مثبتی در بدن ایجاد میکند که منجر به افزایش کیفیت زندگی خواهد شد:
حفظ سلامت کبد
زیادهروی در مصرف قند فشارمضاعفی روی کبد میگذارد تا جایی که اثرات آن را با الکل مقایسه کردهاند.اما خودداری از مصرف زیاد قند کار کبد را کاهش میدهد و به این ترتیب به سلامت آن کمک بیشتری میشود.
حفظ وزن سالم
رفتارهای غذایی مملو از تنقلات شیرین، باکالری بالا و کمفیبر بدونشک منجر به افزایش وزن میشود، خطر ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت را نیز بالا میبرد.علاوهبر این مصرف زیاد قند باعث از بین بردن هورمونی در بدن میشود که «لپتین» نام دارد و مسئول ایجاد احساس سیری بعد از مصرف غذا است.در نتیجه مدام احساس گرسنگی میکنید و میل زیادی به مصرف مواد غذایی قندی دارید. اما زمانی که مصرف قند را کاهش میدهید و به حداقل میرسانید بدن بهتدریج کنترل اشتها را به دست میگیرد. در نتیجه به موقع احساس سیری میکنید و به این ترتیب کالری بیش از نیاز عایدتان نمیشود. بدونشک کاهش دریافت کالری نیز شما را از چاقی و عوارض آن نجات میدهد.
کاهش سطح تریگلیسیرید
محققان اعلام کردند که خوردن بیش از حد موادقندی سطح تریگلیسیرید خون را بالا میبرد و ممکن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد. ترک مصرف قند و رساندن آن به حداقل میزان، روشی مناسب برای حفظ سلامت قلب و کنترل تریگلیسیرید است. تریگلیسیرید نوعی چربی است که کالریهای ناشی از مصرف قند را ذخیره کرده و اثرات کلسترول خوب خون را زایل میکند.
کاهش مشکلات دندانی
قند بیشتر با تشکیل بیشتر حفرههای دندانی ارتباط مستقیم دارد. با وجود مسواکزدن و استفاده منظم از نخ دندان، خوردن کمتر قند از بروز این حفرهها میتواند به نحو چشمگیری پیشگیری کند.
جوانی پوست
مصرف زیاد قند باعث بروز روندی بهنام گلیکوزیله میشود که مخصوص ذوبکردن قند به وسیله فیبرهای پروتئینها است. این روند نیز آسیبهای جدی به الاستین و کلاژن پوست میرساند. با کاهش مصرف قند پوست سالمتری خواهید داشت و علائم پیری یعنی چین و چروک و غیره دیرتر سراغتان خواهد آمد.
.
محققان دریافتند مصرف مولتی ویتامین ها و
کلسیم هیچ ارزشی در تقویت سلامت و پیشگیری از بیماری قلبی عروقی، حمله قلبی، سکته
یا مرگ زودهنگام ندارد.
به گزارش پویا اندام به نقل از مهر، مطالعه
اخیر محققان دانشگاه تورنتو کانادا نشان می دهد مصرف مداوم مکمل های ویتامین و
مواد معدنی هیچ فایده یا ضرری برای سلامت ندارد. این مکمل ها تنها به رژیم غذایی
کمک کرده و به ارزش غذایی شما می افزایند.
دکتر «دیوید جنکینز»، سرپرست تیم تحقیق، در
این باره می گوید: «یافتن تعداد کمی اثرات مثبت مرتبط با شایع ترین نوع مکمل های مصرفی
بسیار تعجب آور است.»
به گفته محققان، این مکمل ها فقط در ذهن این
باور را ایجاد می کنند که می توانند شما را از برخی از بیماری ها نجات دهند، اما
در حقیقت نقش بسیار کمی در تحقق این هدف در زندگی سالم دارند.
تیم تحقیق آشکار ساخت که مصرف اسیدفولیک به
تنهایی یا همراه با ویتامین های B موجب کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی و سکته
می شود درحالیکه نیاسین و آنتی اکسیدان ها تاثیر بسیار جزئی در این زمینه دارند.
.
ویتامین ها برای سلامت کلی بدن شما ضروری
هستند ضمن این که دریافت آنها در حد میزان توصیه شده از طریق رژیم غذایی سالم و
متعادل، کار سختی نیست.
به گزارش پویا اندام به نقل از آوای سلامت
،با این حال، برخی از زنان ممکن است علاوه بر رژیم غذایی، نیاز داشته باشند که
مکمل های برخی ویتامین ها را نیز دریافت کنند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات
متحده اعلام کرده که ویتامین ها برای عملکرد طبیعی سلول ضروری هستند ضمن این که
بدن بسیار یاز مواد مغذی را تولید نمی کند و ما باید بسیاری از آنها را از راه
مواد غذایی به دست بیاوریم.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات
متحده 15 ویتامین ضروری را برای زنان و برای عملکرد مناسب بدن معرفی کرده است:
ویتامین آ
ویتامی ب1 (تیامین)
ویتامین ب2 (ریبوفلاوین)
ویتامین ب3 (نیاسین)
ویتامین ب6
ویتامین ب12
ویتامین سی
ویتامین دی
ویتامین ای
ویتامین کا
بیوتین
اسید پانتوتنیک
فولات
کولین
بسیاری از این ویتامین ها توابع مشابه دارند
به عنوان مثال هر دو ویتامین های آ و ث منجر به ترویج سلامت دندان ها، می شوند و
یا این که ویتامین های گروه ب منجر به افزایش متابولیسم بدن با تولید سلول های
قرمز خون خواهند شد.
با این حال برخی عملکردهای بدن نیاز به
ویتامین های خاص دارند. به عنوان مثال ویتامین دی برای کمک به جذب و حفظ سطوح
مناسبی از کلسیم ضروری است. دریافت ویتامین دی کافی از طریق مواد غذایی کمی سخت
است و به همین دلیل روزانه قرار گیری در معرض نور خورشید برای 20 دقیقه توصیه شده
است و آنهم برای سنتز ویتامین دی از طریق پوست.
علاوه بر این، بدن برای انعقاد موثر خون نیاز
به ویتامین کا دارد. خوشبختانه کمبود ویتامین کا نادر است و دلیلش هم این است که
باکتری های روده 75 درصد از ویتامین کا را تولید می کنند و مابقی آن را می توان از
طریق خوردن غذاهای سالم به دست آورد.
در زیر پیشنهادهای غذایی برای بدست آوردن هر
کدام از ویتامین های ضروری آورده شده است:
ویتامین آ: طالبی، زردآلو، زرده تخم مرغ
ویتامین ب 1 (تیامین): گوشت بدون چربی، آجیل
و دانه ها، غلات سبوس دار
ویتامین ب 2(ریبوفلاوین): شیر و سایر محصولات
لبنی، سبزیجات برگ سبز
ویتامین ب 3 (نیاسین): حبوبات، ماهی، مرغ
ویتامین ب 6: آووکادو، موز، آجیل
ویتامین ب 12: تخم مرغ، شیر
ویتامین ث: مرکبات، توت فرنگی، کلم بروکسل
ویتامین دی: ماهی های چرب مانند ماهی آزاد،
شیر غنی شده و فراورده های لبنی
ویتامین ای: انبه، مارچوبه، روغن های گیاهی
ویتامین کا: گل کلم، کلم پیچ، گوشت گاو
بیوتین: آجیل، شکلات
اسید پانتوتنیک: کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین
و سفید، قارچ
فولات: چغندر، عدس، کره بادام زمینی
کولین: تخم مرغ، گوشت، ماهی
آیا نیازی به دریافت مکمل ها هست؟
اکثر زنان نیازی به دریافت مکمل ها ندارند
مگر با تجویز پزشک. با این حال چند حالت استثنا در این زمینه وجود دارد:
زنان حامله: زنان باردار و شیرده باید ویتامین های ب 6 و
ب 12 بعلاوه اسیدفولیک را به صورت مکمل نیز دریافت کنند و آنهم برای جلوگیری از
آسیب به جنین در حال رشد. اسید فولیک به کاهش خطر ابتلا به تعدادی از نقائص حین
تولد مانند اسپینابیفیدا و وزن کم هنگام تولد کمک می کند. اگر شما در حال تلاش
برای باردار شدن هستید، دریافت اسید فولیک اضافه از طریق مکمل ها را باید در نظر داشته
باشید.
زنان با محدودیت های رژیم غذایی: زنانی که رژیم غذایی گیاه خواری دارند، ممکن
است به دریافت مکمل های ویتامین ب 12 نیاز داشته باشند. علاوه بر این اگر به دنبال
رژیم غذایی گیاه خواری، محصولات لبنی، تخم مرغ و ماهی نیز مصرف نشود، فرد در معرض
خطر ابتلا به کمبود ویتامین آ نیز قرار می گیرد. مصرف مقادیر زیادی از میوه ها و سبزیجات
تیره رنگ می تواند به جلوگیری از این کمبود کمک کند. چنین افرادی باید مطمئن شوند
که به اندازه کافی روی از طریق رژیم غذایی به دست می آورند. در غیر این صورت مکمل
روی باید مصرف شود.
زنان سالخورده: زنان مسن که از نور خورشید اجتناب می کنند،
نیاز دارند که مکمل های ویتامین دی را دریافت کنند. در نظر داشته باشید که مصرف
مقادیر زیاد این مکمل خطرناک است و نباید بیش از مقادیر توصیه شده مگر با تجویز
پزشک، آن را مصرف کرد. زنان مسن همچنین ممکن است در معرض خطر کمبود ویتامین های
گروه ب باشند که نقش مهمی در هضم و سوخت و ساز بدن دارد.